تبلیغات

آرشیو

پشتيباني آنلاين

    پشتيباني آنلاين

درباره ما

    دهکده سافت ویر : از سال 2009 به بعد تا به حال خدمات زیادی را به مردم شریف افغانستان بخصوص مردم شریف ولایت هرات باستان کرده است . و افتخار دارد تا در آینده های نزدیک شرکت را هم برای خود بسازد.

امکانات جانبی

ورود کاربران

عضويت سريع

    نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    موبایل :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی :
     
    کد امنیتی
     
    بارگزاری مجدد

آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 58
    کل نظرات کل نظرات : 3
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 4

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 3
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 3
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 0
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 0
    آي پي امروز آي پي امروز : 1
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 2
    بازدید هفته بازدید هفته : 6
    بازدید ماه بازدید ماه : 268
    بازدید سال بازدید سال : 1,043
    بازدید کلی بازدید کلی : 8,381

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 3.17.162.250
    مرورگر مرورگر : Safari 5.1
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز : سه شنبه 01 خرداد 1403

تلاش برای شناخت 'ماده تاریک' آغاز می‌‌شود

تلاش برای شناخت 'ماده تاریک' آغاز می‌‌شود

شتاب‌دهنده بزرگ هادرون برای شناخت ماده تاریک به کار افتاده است

پژوهشگران مرکز پژوهشی سرن تلاش برای شناخت ماهیت ماده تاریک را آغاز می‌کنند.

روز چهارشنبه، ١٣ خرداد (٣ ژوئن)، پژوهشگران سازمان اروپایی تحقیقات هسته‌ای، موسوم به مرکز پژوهشی سرن واقع در مرز سوئیس پس از یک وقفه دو ساله بار دیگر با استفاده از شتاب‌دهنده بزرگ هادرون آزمایش‌‌هایی را به اجرا می‌گذارند با این امید که بتوانند به ماهیت ماده تاریک پی ببرند.

شتاب‌دهنده بزرگ هادرون مجتمعی زیر زمینی به طول ٢٧ کیلومتر واقع در مرز سوئیس و فرانسه است و فعالیت خود را در سال ٢٠١٠ آغاز کرد. این مرکز در آزمایش‌های قبلی سرانجام توانست وجود ذره بنیادی هیگس بوسون، موسوم به ذره الهی را نشان دهد. وجود این ذره بخشی از نظریه کیهانی مهبانگ را تشکیل می‌دهد اما پیش از آن، مشاهداتی در اثبات آن وجود نداشت.

در آزمایشی که روز چهارشنبه آغاز می‌شود، ذرات بنیادی پروتون با انرژی بسیار زیاد به یکدیگر برخورد خواهند کرد تا به این ترتیب، شرایط کیهانی در بیش از سیزده میلیارد سال پیش، یعنی زمان وقوع مهبانگ و آغاز جهان کنونی در مقیاسی کوچک بازسازی شود. پژوهشگران انتظار دارند در این شرایط، شاهد بروز ماده تاریک باشند.

براساس مدل استاندارد کیهان شناسی، کل "جرم - انرژی" موجود در جهان شامل کمتر از ٥ درصد ماده معمولی، یعنی ماده متشکل از اتم‌هاست، در حالیکه بیش از ٢٦ درصد آن را ماده تاریک و بیش از ٦٨ درصد باقیمانده را انرژی تاریک تشکیل می‌دهد.

ماده تاریک به طور مستقیم و از طریق تلسکوپ قابل رویت نیست و براساس فرضیه‌های "فیزیک نو" وجود آن به واسطه تاثیر گرانشی بر ماده مرئی و سایر پدیده‌های کیهانی مشخص می‌شود.

مرکز پژوهشی سرن در اطلاعیه‌ای گفته است که آزمایش تشخیص ماده تاریک در بامداد روز چهارشنبه آغاز می‌شود و امید می‌رود به زودی نتایج مورد نظر از این آزمایش به دست آید.

به گفته پژوهشگران، در صورتی که پس از برخوردهای نوترنی، معلوم شود که مقداری از انرژی مورد انتظار از این برخوردها "مفقود" است، می‌توان نتیجه گرفت که ماده تاریک ایجاد شده است.

پژوهشگران مرکز سرن خود را آماده کرده‌اند تا آزمایش های متعددی را طی سه سال آینده به اجرا بگذارند با این امید که وجود پدیده‌ای را که در نظریه‌های فیزیک نو پیش بینی شده به اثبات برسانند.

در عین حال، هیچکس اطمینان ندارد که این آزمایش‌ها به نتیجه مطلوب برسد و یکی از پژوهشگران سرن گفته است که "در فیزیک نو، هر جیزی امکانپذیر است."


تاریخ ارسال پست: چهارشنبه 1394/03/13 ساعت: 15:42 بعد از ظهر

بخش نظرات این مطلب


کد امنیتی رفرش